joi, 8 decembrie 2011

Discrepanta dintre azi si ieri - Pascu Alina Cristina


             Cu toţii ştim că timpul modifică totul în calea lui, fiind neiertător. Acelaşi lucru s-a întamplat şi cu şcoala şi tot ce ţine de ea. Elevul s-a transformat, apelând deseori la oportunităţile oferite de tehnologia zilei de azi.
            Elevul zilei de ieri căuta în cărţi şi frecventa biblioteca. Azi, se frecventează Internet Café şi se caută informaţii pe Google. Ieri, se învăţa la lumina lămpii. Azi…azi nu se prea mai învaţă. Ieri, se scria de mană. Acum, toţi avem PC-uri şi laptop-uri.
            Ieri, se mergea pe jos la şcoală, pe vânt sau ploaie. Azi, se ia un taxi care vine în “trei minute”. Azi, profesorii sunt prieteni cu elevii. Asta e bine. Ieri, nu era prea bine, deşi mare rău nu se întâmpla.
            Azi, elevul vine cu dosare…puse pe un memory stick. Ieri, el venea cu teancul de caiete cărat într-un ghiozdan.
            Ieri nu existau Barbie, Spiderman, Hannah Montana sau alte cele. Ieri erau doar chestii negre, albe sau gri. Azi, sunt caiete: roz, verzi cu model sau fără, cu căţei, pisici, păpuşi, copii, forme geometrice sau nu….floricele, inimioare, prăjituri. Azi, există mofturi. Ieri, doar vise deşarte.
            Problema e următoarea: IERI forma caractere, AZI formează mai mult pseudo-oameni şi delicvenţi, iar geniile se nasc o dată la …foarte mulţi ani iar majoritatea dintre ei e ignorată de ceea ce populaţia şi mass-media promovează.
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu